Hypnotherapie
Therapeut Ida van Dael
Wat is Hypnotherapie en NLP?
Toepassingen van hypnose zoals stoppen met roken, depressie, afvallen en zelfontplooiing
Opleiding NLP Practitioner aan de Academie HypnosOpleiding NLP Practitioner aan de Academie HypnosOpleiding NLP Practitioner aan de Academie Hypnos
Workshop Zelfhypnose en NLP
Trainingen zelfhypnose leren en ademtherapie
Lezingen over hypnose therapie, coaching en NLP
opleiding NLP Practitioner
Waar en hoe hypnotherapie
Meer informatie over hypnotherapie
Contact met Ida van Dael
 

Geboren en getogen ben ik in Haarlem.

Tijdens mijn gymnasiumopleiding volgde ik yogalessen bij de Stichting Yoga en Vedanta. Vervolgens werd ik opgeleid door de bekende yoga-arts Dr. Rama Polderman en studeerde ik tegelijkertijd fysiotherapie in Amsterdam.

Na het werken in diverse centra en ziekenhuizen startte ik mijn praktijk voor psychosomatische fysiotherapie in Breda. Hier heb ik gedurende ruim twintig jaar ervaren hoe alleen al diepgaand en consequent toegepast lichaamswerk ons in staat stelt allerlei vormen van disbalans op te heffen. En hoe ondermeer ontspanningsoefeningen en ademhalingstherapie een toestand van hernieuwde energie teweeg kunnen brengen.

In een later stadium verrijkte ik deze benadering door het volgen van een opleiding hypnotherapie alsmede een opleiding in neurolinguistische psychologie (NLP) bij het IEP (Instituut voor Eclectische Psychologie) in Nijmegen. Daarna volgde ik nog de driejarige studie hypnotherapie bij Academie Hypnos, nu gevestigd in Bussum.

Deze beide richtingen bieden waardevolle methodieken voor een harmonieuze samenwerking tussen lichaam en geest, zowel op het terrein van de gezondheid als op het persoonlijke vlak.

Later volgde ik ondermeer nog de studie Focussen bij René Maas in Hilversum, een methode die diepgaand luisteren bevordert en naadloos aansluit bij de vorige benaderingen.

In mijn werk ben ik steeds geboeid door de vraag hoe wij als mensen vanuit onszelf richting kunnen geven aan onze geestelijke en lichamelijke processen. Het hele leven zie ik als één grote leerschool waarin ieder mens een kleine, maar toch tegelijkertijd heel belangrijke rol speelt in het grote geheel. Binnen hypnotherapie en NLP wordt er vanuit gegaan dat voor vrijwel alle problemen en vraagstukken de hulpbronnen en oplossingen in onszelf zitten, klaar om ontdekt te worden. Ik zie het dan ook als mijn taak niet om oplossingen voor anderen aan te dragen, maar om zo veel mogelijk een katalysator te zijn die het eigen proces van de ander helpt te stroomlijnen. Waar het om gaat is behulpzaam te zijn bij het ramen en deuren openzetten, zodat het contact met de eigen innerlijke bronnen kan worden gevonden

Naast werkzaamheden als docente, supervisor en mentor bij Academie Hypnos, driejarige hogere beroepsopleiding voor hypnotherapie te Bussum, geef ik daar ook een opleiding NLP-Practitioners, geaccrediteerd door de NVNLP. Daarnaast geef ik bij het IEP (instituut voor eclectische psychologie) demonstraties Nano Tech Power Deck, een psychologisch spel ontwikkeld bij het IEP door Jaap Hollander.

Daarnaast geef ik individuele behandelingen in mijn praktijk in Breda.

Deze behandelingen houden in: gesprekken, om zich van de problematische situatie naar de gewenste toestand te ontwikkelen met, waar dat aan de orde is en in onderling overleg, het gebruik van:

Hypnose (trance)

NLP

zelfhypnose.

visualisatie en imaginatie

adem-en ontspanningsoefeningen

yoga-oefeningen

focussen

RET

voice dialogue